Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ

KECHRIS-RETSINA-OINOPOIEIO

Το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ είναι μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει μια παράδοση ενός αιώνα στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού με ειδίκευση στην οινοποίηση της ρετσίνας.

Η ιστορία του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ ξεκινάει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από την οικογενειακή ταβέρνα «Κόκορας», στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης. Χάρη στην ποιότητα του κρασιού, που παράγεται με μούστο που ταξιδεύει σε πλοία από τη νότια Ελλάδα, η καλή φήμη του εξαπλώνεται γρήγορα και η ζήτησή του αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Το πρώτο οικογενειακό οινοποιείο ιδρύεται το 1954 στο Καλοχώρι.

Σήμερα, το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ με επικεφαλής τον Στέλιο και την Ελένη Κεχρή θεωρείται ο ηγέτης στην παραγωγή ποιοτικής ρετσίνας, χάρη στις δεκάδες βραβεύσεις που έχουν αποσπάσει μέχρι αυτή τη στιγμή οι ρετσίνες του οινοποιείου σε όλους τους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και στην­­­­­­ αγάπη των φίλων του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού, που διαρκώς αυξάνονται.

Το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παράγει τέσσερις διαφορετικούς τύπους ρετσίνας με βασικό στρατηγικό στόχο τον επαναπροσδιορισμό των ποιοτικών ορίων της ρετσίνας και την ανάδειξη αυτής της σπάνιας κατηγορίας ελληνικού κρασιού σε προϊόν παγκόσμιας κλάσης.