Πρόγραμμα

09:30 ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ρητινίτης οίνος και ρητινούχα ποτά στο προϊστορικό Αιγαίο: αρχαιολογικά δεδομένα, ερμηνείες και υποθέσεις

  • Ν. Μερούσης
  • Ρητίνες και οίνος κατά την αρχαιότητα. Η μαρτυρία των αμφορέων

    • Τ. Πανάγου

Η ρητίνη στη βυζαντινή εποχή: συμβολισμοί, πρακτικές και χρήσεις

  • Σ. Γερμανίδου
  • Ψηφίδες από τη σύγχρονη ιστορία της ρετσίνας

    • Σ. Κουράκου Δραγώνα

Ονοματολογικά και ποιητικά

  • Γ. Α. Πίκουλας
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  • Aνακοίνωση και γευσιγνωσία

    Ρετσίνα, η οικουμενική διάσταση του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού

    • Ε. Κεχρή
14:00 ΓΕΥΜΑ
18:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

«Το κεντούν και το πληγώνουν και το δάκρυ του μαζώνουν»

Πρακτικές και χρήσεις της ρητινοσυλλογής στον ελλαδικό χώρο

  • Α. Οικονόμου
  • Ρητίνη κωνοφόρων. Μια ουσία με θαυμάσιες γευστικές αποχρώσεις

    • Γ. Νταλός

Βελτίωση ποιότητας ρητινίτη οίνου από την ποικιλία Σαββατιανό

  • Γ. Κοτσερίδης
  • Η σύγχρονη οινοποίηση στην υπηρεσία της παράδοσης

    • Μ. Κουτίδου
    • Γ. Μπλέκας
    • Ε. Χατζηδημητρίου
    • Ν. Κωνσταντινίδης
    • Ε. Κεχρή

Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, η αναζήτηση των ποιοτικών ορίων της ρετσίνας

  • Σ. Κεχρής
ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΚΕΧΡΗΣ FOOD FESTIVAL