ΚΕΧΡΗΣ Food Festival

KECHRIS-RETSINA-FOOD-FESTIVAL

ΚΕΧΡΗΣ Food Festival

Το Σάββατο 19/05, μετά τη λήξη του πρώτου επιστημονικού Συμποσίου για τη Ρετσίνα, σας περιμένει μια έκπληξη. Ένα φεστιβάλ φαγητού με live cooking από εστιατόρια της Θεσσαλονίκης στο χώρο του οινοποιείου μας.

Το κέρασμα στις ταβέρνες της παλιάς Θεσσαλονίκης μετά από ένα καλό γεύμα περιλάμβανε μακεδονικό χαλβά, σερβιρισμένο με λεμόνι και κανέλα, δίπλα σε ένα ποτήρι δροσερής ρετσίνας. Ο Φίλιππος Μπαντής, αναβιώνει δημιουργικά την τοπική παράδοση προσφέροντας:

Χειροποίητη μπουγάτσα με γέμιση από χαλβά και σάλτσα από ταχίνι, μέλι, πορτοκάλι και βερίκοκο βρασμένο σε ρετσίνα ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

Το παραδοσιακό γιουβέτσι συναντάει τη σύγχρονη γαστρονομία, ενώ στα χέρια ενός καλού σεφ παραμένει πάντα απολαυστικό. Το εστιατόριο Μεζέ Μεζέ προτείνει ένα πιάτο που έχει καθιερωθεί πλέον ως κλασικό:

Κριθαρώτο με γαρίδα

Η σωστή τεχνική είναι αυτή που αναδεικνύει τη φρέσκια πρώτη ύλη. Το μυστικό που απογειώνει όμως το πιάτο είναι η ισορροπία στη γεύση, και έτσι η απλότητα γίνεται υψηλή γαστρονομία. Με αυτή τη φιλοσοφία, η ομάδα του εστιατορίου Marea ετοιμάζει:

Ταρτάρ τσιπούρας με γάλα καρύδας και ζελέ ντομάτας

Η ανάγκη για συντήρηση και οικονομία γέννησε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Σιγοψημένο, αρωματισμένο με νόστιμα μπαχαρικά, το κρέας γίνεται καβουρμάς και αναβαθμίζεται σε εξαιρετικό μεζέ. Το εστιατόριο Ακαδημία, με έμπνευση από τις απαρχές της μεσογειακής κουζίνας φέρνει στο πιάτο μας:

Καβουρμά Θράκης με φρέσκο κρεμμυδάκι, κρεμμυδάκι στιφάδο, αυγό, και φρέσκο σπανάκι

Μια αρχαία ράτσα χοίρου με γεύση που έχει βαθιές ρίζες στη συλλογική γευστική μνήμη μας, παίρνει άλλη διάσταση και διατροφική αξία όταν τρέφεται με τον καρπό της ελιάς. Με σεβασμό στην αυθεντικότητα της πρώτης ύλης, το εστιατόριο Ελιά Λεμόνι δημιουργεί μια τηγανιά από:

Μαύρο χοίρο Ολύμπου σοταρισμένο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σβησμένο με ρετσίνα Δάκρυ του Πεύκου και φρέσκια ρίγανη.

Όταν σκέφτεσαι σουτζουκάκι, σκέφτεσαι Θεσσαλονίκη, και όταν είσαι στη Θεσσαλονίκη, ξέρεις ότι το σουτζουκάκι δεν θέλει πολλά. Τότε όμως ξεχωρίζει αυτός που το κάνει σωστά. Και σωστά σημαίνει Γιαννούλα, το εστιατόριο που μας προσφέρει το κλασικό:

Σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης

Πικάντικα νησιώτικα τυριά, αλίπαστα θαλασσινά, αλοιφές από τη Θεσσαλονίκη, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα από τη Χαλκιδική, κρητικά παξιμάδια, είναι κάποιες από τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που συνοδεύουν πάντα ένα ποτήρι ρετσίνα σε γιορτινές αλλά και καθημερινές στιγμές.  Προϊόντα που μας προσφέρει γενναιόδωρα ένα από τα πιο εκλεκτά παντοπωλεία της πόλης μας, το Olicatessen.

Τα αρώματα και οι γευστικές εντάσεις των πιάτων και προϊόντων που μας προσφέρουν οι συνεργάτες μας απαιτούν κρασιά με δροσερή οξύτητα, αρωματική ένταση και δυναμισμό. Να τα αναδείξουν και να αναδειχτούν. Οι 4 ρετσίνες του οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ, 4 διαφορετικά στιλ της πιο τυπικής κατηγορίας ελληνικού κρασιού, είναι εδώ για να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να δημιουργήσουν μοναδικούς συνδυασμούς φαγητού και κρασιού. Δοκιμάστε και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας:

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση
100% Ροδίτης
Το κρασί που αποτελεί σημείο αναφοράς στη ρετσίνα από το 1939. Το μοναδικό σε αυτή την κατηγορία τιμής με σχεδόν 40 διεθνείς διακρίσεις.

ΑΦΡΟΣ
Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση
100% Ροδίτης
Το παλιό γιοματάρι, έρχεται στη σύγχρονη εποχή ως η πρώτη pet-nat ρετσίνα. Ένα κρασί που εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, για να φυλακίσει τον λεπτό αφρισμό και τα εκρηκτικά αρώματα της ζύμωσης.

ΡΟΖΑ
Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση
100% Ξινόμαυρο
Μια ρετσίνα με πληθωρικό χαρακτήρα και απρόσμενο στιλ. Ένα δύσκολο στοίχημα για τον οινοποιό και ένα σπάνιο κρασί, που συστήθηκε για πρώτη φορά το 2007 ως Σε Φόντο Ροζέ.

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ
Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση
100% Ασύρτικο
Η ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης.

About Post Author

retsina-editor

Leave A comment